?מוהל לברית - איך יודעים שהוא טוב

מוהל מומלץ

מוהל רופא

מוהל מוסמך

סוגים שונים למוהלים

אתם רוצים להיות רגועים בבחירת המוהל שלכם ובצדק, ערכנו כאן מספר נקודות להתייחסות כדי שתדעו שבחרתם הכי טוב עבור האוצר הקטן שלכם.

מוהל מוסמך – זהו מוהל שאינו רופא אך קיבל את אישור משרד הבריאות ומשרד הדתות לערוך בריתות. בנוסף להכשרות שקיבל מבחינה בריאותית ומבחינה הילכתית, הוא עובר מבדקים והסמכות רפואיות כדי לעמוד בתקנים ולמנוע הסתבכויות. בין המוהלים המוסמכים ישנם גם "מוהלי מומחים" שקבלו את התואר הזה אחרי שמחזיקים בהרבה שנות נסיון ועברו כמובן מבדקים נוספים ומחמירים יותר.

מוהל רופא – הוא קודם כל רופא כירוג לכל דבר אשר עבר גם הכשרה של מוהל. שימו לב לא כל רופא רשאי ומוסמך לערוך ברית. רופא צריך לעבור עוד מספר הכשרות, ובינהם גם מבחינה הילכתית, כדי לעשות ברית מילה ברישיון.

מוהל – את הקבוצה הזו צריך להכיר רק על מנת להזהר! ישנם מוהלים שהכשירו את עצמם, ממש כך. הם ללא השמכה משום גוף והחליטו שהם מוהלים על דעת עצמם. אולי כי בשנים עברו הם מלו את ילדי המשפחה, אולי כי אבא שלהם היה מוהל והם "ירשו" את המקצוע. בכל מקרה, בישראל אין חוק המחייב להיות מוהל מוסמך. לצערנו, אדם יכול לעבוד כמוהן גם ללא הסמכה וחובת הבדיקה היא עלינו ההורים. הזהרו ובקשו לראות את ההסמכה והתוקף שלה במו-עינכם!

אז איך בעצם בוחרים בין רופא למוהל?

נתחיל בזה שאין הבדל בסוג החיתוך או בצורתו. רק נזכיר כאן שוב, שבכל מקרה מקרה אין להשתמש במוהל שהסמיך את עצמו ולא מציג לנו הסמכה אמיתית ובתוקף. ממשרד הבריאות והדתות.

הבחירה ברופא תתן לכם שקט בכל מה שקשור לסיבוכים, אם חלילה יקרו, במהלך או לאחר הברית.

הוא ישלוט בכל הפתרונות הכירוגיים במהירות וביעילות, כמו כל רופא.

בנוסף, הברית היא 'אירוע כירוגי' ומוהל רופא יודע היטב לעמוד במצבים כאלו.

הרדמה מקומית. רופא ורק רופא(!!) רשאי להשתמש בהרדמה מקומית. אז אם אתם חרדים לכאבים אצל הילד ובחרתם ברופא אתם יכולים לבקש הרדמה מקומית.

ביטוחים.

לרופא, לכל רופא, יש ביטוח. מעין אחריות מקצועית. שאם יגרום נזק מסויים יהיה מי שיפצה את הניזוק. למוהל שאינו רופא לא תמיד יש ביטוח, וזה עלול להלחיץ מעט את ההורים. שכן מוהל ללא ביטוח הרבה יותר קשה לתבוע ולהתנהל מולו במקרה של הסתבכות. למען השקט הנפי תשאלו אם יש לו בטוח.

בנוסף, יש את עניין הנסיון.

הורים רבים יעידו לשמוהל יש הרבה יותר נסיון מאשר לרופא כירוג. מאחר ורופא כירוג עושה עוד הרבה דברים חוץ מבריתות ואילו מוהל עושה רק את זה וצבר הרבה יותר נסיון לזכותו.

מתי יוצרים קשר לראשונה עם המוהל?

במידה ומדובר בילד ראשון עדיף להתחיל לחפש עוד בטרם הלידה כמובן, אפילו בחודש השביעי להריון. זאת מאחר והמוהל שרציתם עלול להיות תפוס, או לא בארץ או מחוץ לתחום מבחינה גיאוגרפית. לכן התחילו לבדוק בשלב מוקדם, ככל האפשר וספרו לו על האזור והתאריך המשוער. כך שלאחר הלידה ישאר לכם רק להתקשר ולהודיע על התאריך הסופי.

האחראים במדינה על המוהלים וברית המילה הם שני משרדי ממשלה בעצם, הבריאות והדתות(הרבנות הראשית). הם אלו המכשירים ומסמיכים אותם והם הרשאים גם לגזול תעודת הסמכה בעת הצורך.

אז כמה עולה לעשות ברית?

כמו הרבה תחומים, מוהל יכול להחליט בעצמו כמה הוא גובה על ברית מילה, אבל גם כאן יש מחירון מקובל. טווחי המחירים הבריאים נעים בין 1500-3000 ש"ח כשמוהל רופא הוא היקר יותר. יש מוהלים מוסמכים שעושים את זה גם ב-1000 ש"ח ואילו רופאים שגובים אפילו יותר מ-3000ש"ח עבור החיתוך.

לסיום, ולמען השקט הנפשי שלכם

ודאו בדיוק מי האדם העומד מולכם. האישיות בהרבה מקרים מעידה גם מקצועיות. אל תתביישו או תחששו לבקש לראות תעודות או הסמכות ולקרוא אותן בעיון

.לצערנו גם בתחום הזה יש לא מעט נוכלים המבקשים לעשות כסף קל. אבל על חשבון הילדים שלנו

!תעמדו על שלכם בכל מה שנוגע ליקר לכם מכל! ושיהיה במזל טוב

האם עדיף מוהל עם שם?

עדיף לבדוק שוב מוהל זול

יש גם מוהלים יקרים מאוד

עלות המוהל

♛אז איך מתקדמים אחרי שהבנו את ההבדלים בין מוהל רופא למוסמך♛

ראשית, תמיד מומלץ להכיר את המוהל לפני. את הגישה, הנסיון, היחס והמקצועיות.

הורים רבים מבקשים לראות שהוא מתאים לצרכיהם וקשוב לחששות שלהם – ובצדק. ככל שתשאלו יותר הורים על הברית כך תדעו יותר. אך גם החששות עלולים לעלות, בכל מקרה, טוב לדעת יותר.

לפני הכל ההדרכה – על המוהל להדריך את ההורים אחרי אבל גם לפני ביצוע הברית. לבצע הכנות, להכין את הבית לאחרי, ובעיקר לוריד חששות ולענות על שאלות. שימו לב שהמוהל לא מתייחס לזה כאל תור רגיל לרופא אלא באמת מדריך ומסביר. כגון האכלה נכונה לפני ואחרי, הכנת תרופות לאחר כך, הסבר על איך מחתלים לאחר מכן, איך רוחצים ועוד.

סטריליזציה בברית – חשוב לוודא כי המוהל משתמש בערכה חדשה וחד פעמית למילה, אפשר לבקש שיפתח אותה על ידכם – לא בושה. חיטוי באלכוהול אינו תמיד מספיק.

הסמכה – לבדוק הסמכת מוהל בתוקף ובעל רשיון. מומלץ גם כמה שנות נסיון, בדיוק מה שדהסברנו לפני כן.

רשימת ציוד – על המוהל, כאמור לפני, להכין את ההורים לברית. לתת להם רשימה של מצרכים לברית כמו משחות, תחבושות, משהו לכאבים ועוד. בהיעדר רשימה כזו מהמוהל הדליקו לכם נורה אדומה. תשאלו אותו או החליפו מוהל. כמו כן גם דברים שאין קשורים לחיתוך עצמו כמו טלית, יין, כיפה וכסא מתאים.

ביקור בית לאחר הברית – אפשר ואף רצוי לבקש מהמוהל להגיע לביקור בית ביום שלאחר הברית. מוהלים רבים מציעים זאת בעצמם, אך אם לא אפשר לבקש את זה ממנו. הוא יראה לכם, אצלכם בבית, איך לקלח, איך לחתל וכמובן יחליף את התחבושת בעצמו, מולכם.

בעיות רפואיות שעלולות להופיע – כן, יש כאלה. עליכם כהורים לדווח למוהל מיידית על כל דבר שנראה לכם לא כשורה. הוא מצידו ירגיע אתכם, ידריך אתכם או ימליץ לגשת לרופא ולבדוק.

בשום אופן, אסור למוהל לרשום או לתת לילד תרופות ללא אישורכם או אישור רופא מוסמך.

הרגעת התינוק והפחתת כאבים – מוהלים רבים משתמשים בספוגית טבולה במיץ ענבים ממותק כדי להרגיע את התינוק וזה באמת עושה פלאים. אסור לו כמובן להשתמש ביין אלא אם ההורים אישרו זאת.

הורים מסויימים מבקשים שהמוהל לא יכניס את אצבעו לפה של התינוק כדי להרגיעו, גם אתם יכולים לבקש זאת אם הנושא מטריד אתכם.

העיקר שתגיעו לטקס כשאתם יודעים את אופן המשך הטיפול וכשאתם רגועים כמה שאפשר.

זכרו שאחוז ההסתבכויות קטן מאוד ואין סיבה אמיתית לדאגה אם הגעתם מוכנים.

אל תפלו למצב שבו לא נעים לכם לשאול, לבקש או לדעת. מגיע לכם לדעת הכל ולהגיע רגועים. אם אתם מרגישים לא בנוח התייעצו עם מוהל נוסף או עם חברים שלא מזמן נולד להם בן. הם יבינו היטב לליבכם ויכוונו אתכם נכון. יגידו על מה לשים דגש וממה להזהר.

אבל אם אתם עצמכם חוששים מהמוהל או מהמקצועיות שלו, אל תסגרו אותו. ואם כבר סגרתם מותר לכם להתחרט, אבל עשו זאת בזמן. הרי לא משנה איזה איש מקצוע אנחנו מזמינים, אנחנו יודעים שהוא מבין טוב מאיתנו, ואם אנחנו רוצים לדעת כדאי שנשאל. אבל כדי שזה יקרה עלינו להכיר מוהל שהוא קודם כל בן אדם. נכון, רובם בני אדם, אבל לא עם כולם יש לנו כימיה, ובטח לא עם כולם אנחנו מרגישיים נוח לשאול ולהציק.

הפעם זה לא טכנאי שבא לתקן לנו משהו, מדובר באירוע חשוב וקריטי ואנחנו צריכים להיות הכי רגועים שאנחנו בידיים טובות. נכון שבחרנו על פי המלצו, ואנחנו יודעים שבחרנו אותו הכי טוב. אבל עדיין מגיע לנו לקבל יחס שירגיע אותנו ויתן לנו להגיש את התינוק למוהל בלב שלם ונקי מדאגות.

אם עשיתם את כל הבדיקות, עקבת אחר ההוראות של המוהל והכנתם מה שצריך לברית ולימים הבאים אחריה, אז אין לכם מה לדאוג. הכל יעבור בשלום ואתם תהנו מתינוק חדש שמח ונימול למשך שארית חייכם

!שיהיה במזל טוב! זה הקטן גדול יהיה

המשך קשר חשוב מאוד

אישיות המוהל היא חשובה

אישיות המוהל היא חשובה

לא כל מוהל הוא רופא

לא כל מוהל הוא רופא

ציוד המוהל - סטריליזציה

ציוד המוהל - סטריליזציה